Nieuws

The day after   (07-01-2012)

Na een onrustige nacht, logisch na al die wijn, heb ik mezelf vanmorgen vrijaf gegeven :) A. zag ik er als een berg tegen op om mijn Phootje te moeten missen in het weeshuis en B. ik was zo brak als een tak! als enige bleek later, want Arthur had nergens last van. Hij was wel vroeg op, richting de fabriek, en volgens mij is hij heel tevreden over zijn Vietnamese team.
 
Voor straf heerlijk geluncht met Jan, van Chi, bij Nine, het Frans getinte restaurant. Daar hebben ze zón lekker stokbroodje tonijnsalade, daar kan Rita’s Cantina, sorry Rita, niet aan tippen. Waarschijnlijk is het de vissaus, want dat eten ze overal bij.
 
Vissaus is er in vele varianten, van licht gekleurd met chili, tot bijna zwarte heel sterk ruikende saus. De lichte is heerlijk vooral bij springrolls, maar ook door de rijst, in de soep of bij een broodje bapao. Van die donkere word ik van de lucht al ziek, die is voor de gevorderde Vietnamees. Het wordt gemaakt van afval vis dat ze stapelen en laten rotten, en van het vocht wordt vissaus gemaakt, dat zoiets smerigs zo lekker kan zijn??
 
Vanmiddag toch maar een paar uurtjes naar het weeshuis geweest, hup Jo die drempel over! Helaas zijn er nog heel veel andere speciale kinderen, zoals Benh, die loopt inmiddels ook en komt als een dronkaard op je af met een enorme smile op dat lieve Aziatische snoetje en duikt dan in je. Bij het kiekeboe spel waar ik een lap over zijn hoofdje gooi, schatert hij het uit, heerlijk. Toch is het geweldig wat ik hier doe, geen verplichtingen, kan de dagen invullen naar wens, mijn enige taak is kinderen liefhebben. En naast die prachtige taak, fiets ik in het rond bij heerlijke temperaturen, eet alleen maar lekker buiten de deur en op zaterdagavond is er de Dograce!!
 
Daar had ik vanavond met Arthur en Jan afgesproken. Stelt niets voor, maar in een dorp waar verder niet veel te doen is, is het hoogstaand vertier. Saterdaynight fever, zoals Desi het mooi omschreef. Echte greyhounds, hazewindhonden, veel te mager, muilkorf op en als een gek achter een nep konijn aan. Wij zitten Vip, dat houdt in dat de drank en het gokkantoor dichtbij zijn, verder is er niets Vip aan. Heerlijk, tonnen vergokken zonder dat het pijn doen. De baan ligt in een woonwijk, de herrie vanuit de speakers is mega veel decibel, maar niemand die erover klaagt. Duurt tot hooguit half elf, voor mij vanavond een prima tijd.
 
Trust
x