Nieuws

Nieuwjaars dag   (01-01-2012)

 

 Nieuwjaars dag 2012!
 
Weer een jaar voorbij, al anderhalf jaar zonder mijn grote liefde, het lijkt een eeuwigheid maar tegelijkertijd ook als de dag van gister. Nu Indy en Milan hier zijn hebben we het weer over Barry en halen herinneringen op. Kerst met elkaar op Terschelling, toen waren het nog kleine ventjes. Of over zijn gouden patserige Turkse nep rolex, die Milan vandaag ook heeft gekocht in Saigon op de markt. Het maakt me verdrietig maar ook blij, want heel even is hij weer bij ons, mijn lieve, mooie, kleine, grote, stoere Barry.
 
Vandaag zijn we weer terug in Vung Tau, voorlopig ben ik het in en uitpakken van mijn tas spuugzat. Lekker in mijn appartement, wat al redelijk als een thuis voelt.
 
Eerst naar het weeshuis, want nu ik terug ben merk ik dat ik de kinderen gemist heb. We vielen met onze neus in de boter, er werd een klein feestje gevierd. Nieuwjaarsdag maar ook verjaardagen van een aantal kinderen waarvan ze de geboortedatum niet weten. De kinderen waren enthousiast dat we weer terug waren en willen dan ook allemaal bij en op je zitten. Er stonden 3 mooie taarten met kaarsjes die we samen hebben uitgeblazen en er werden liedjes gezongen.
 
Bij de kleintjes, waar ik toch het meest ben, was de stemming ook feestelijk. Er is een ventje van een jaar of 3, die via een opening in zijn luchtpijp, omdat die te nauw is, zuurstof krijgt toegediend doormiddel van een slangetje. En dat was sinds deze week niet meer nodig, of het nu voorlopig is of voor langere tijd, dat moet ik even navragen. Hij heeft voorlopig in ieder geval veel meer ruimte om te bewegen.
 
Vanavond met de hele bups gegeten in een enorm vis restaurant aan zee, soort van der Valk, maar dan heel goed. Was heerlijk en gezellig. Omdat het morgen nog een officiële vrije dag is, de fabriek is ook dicht, wilden de jonge heren Dontjes nog even een barretje opzoeken want al die mooie meisjes die zich in een bar aanbieden is voor de Schoorlse boys wel heel verleidelijk. Onder begeleiding van Pa, Ma, Jan en Chi zal het wel los lopen en houden Wendy en ik het voor gezien, ben net hersteld van gisteravond.
 
Trust
x