Nieuws

dag 40   (27-12-2011)

 

Hue, wij zijn er vandaag geweest, in een flits bezoek! Om half 8 in de taxi gestapt, en waren om 5 uur weer terug. We hadden een driver en een gids. De gids sprak engels, genoeg maar heel moeizaam waardoor het mega vermoeiend was om zijn uitleg te begrijpen. Het weer was ook om te huilen, eigenlijk een dag om in bed te liggen, het heeft de hele dag gemiezerd.
 
De taxi rit duurde 3 uur, jammer dat het zicht zo slecht was, vooral omdat we de mooiste natuurlijke grens tussen noord en zuid Vietnam overstaken hoog in de bergen. Helaas dat uitzicht werd belemmerd door hele dichte mist.
 
Hue was vroeger de hoofdstad van Vietnam, geregeerd door koningen. We hebben een paleis bezichtigd, gebouwd in de 18e eeuw. De koning had wel 500 vrouwen en daarbij 178 kinderen, tenminste dat is wat wij verstonden van onze gids, na een korte nacht en een lange taxi rit. Voor die enorme familie was er achter de muren van het paleis een hele wijk gebouwd. Er was 1 man aangewezen door de koning die hem moest bijstaan en als enige man achter de muur van het paleis mocht komen, maar de arme man werd voor deze taak wel gecastreerd….
 
Verder een pagode, uit de 16e eeuw, die nog in gebruik is door monniken, bezichtigd aan de parfum rivier. De rivier wordt zo genoemd omdat als je via de rivier richting Laos vaart, je langs bloem kwekerijen en kaneel plantages komt die heerlijke geuren verspreiden.
 
Als laatste een enorme graftombe bezocht, gebouwd voor een koning in het begin van de 19e eeuw. De bouw heeft 11 jaar geduurd. De bevolking haat deze koning omdat zijn graf ze zoveel geld heeft gekost, het was ook inderdaad een ongelofelijk protserig ding.
 
Van de stad hebben we verder niet veel gezien, bij beter weer is het ongetwijfeld een mooie stad, maar onze aandacht had het niet.
 
Terug in Hoi An, onszelf getrakteerd op een diner in hetzelfde restaurant als gister, wederom heel erg lekker. Nu tassen pakken en eens op tijd naar bed, morgen om 7 uur staat de taxi voor om ons naar het vliegveld te brengen, want we gaan naar de zon. Phu Quoc, schijnt paradijselijk te zijn. Morgen meer.
 
Kreeg vandaag een ongelofelijk mooie tekening via de mail van mijn nichtje Jade-Jo, de jongste dochter van mijn zus. Ze kan heel mooi tekenen en sinds kort ook schrijven, alles was ze tekent en kleurt is voor Jo en Barry. Vind dat heel bijzonder en mooi voor een meisje van 7. Ik ben zo trots op haar dat ik het graag met jullie wilde delen.
 
Trust
x