Nieuws

dag 37   (24-12-2011)

 

 

Kerst avond in de grote stad 2011!!

Saigon (Ho chi ming city), zoveel mensen op de been op kerstavond, daar is Koninginnen dag in Amsterdam niets bij. We hadden wel drukte verwacht maar dit sloeg alles, kerstavond een zaterdagavond, morgen is iedereen vrij, niet omdat het eerste kerstdag is maar omdat het zondag is, en daarom hangt iedereen lekker op straat. Want verder gebeurt er niets, geen muziek, geen drank, gewoon lekker op je scooter rondhangen.

We waren uit eten geweest, beetje buiten de stad en zouden op de terugweg nog even een drankje halen op het dakterras van het Sheraton. Leuk detail over het restaurant, hier hebben vorige week Angelina Jolie en Brad Pitt gegeten, dus jullie begrijpen, wij zaten in de goeie hoek. Was ook een enorme mooie tent, een oud woonhuis met verschillende levels en kamers, inrichting heel eenvoudig maar zeer smaakvol. Het eten was ook weer super, er was ons verteld de beef met cactus en soft fried crab shell te bestellen.  Hele goeie keus, vooral de crab want die eet je dus in zijn geheel op, tot de pootjes aan toe. Er werd een taxi voor ons besteld maar die heeft ons er halverwege uitgezet, er zat geen beweging meer in. Eigenlijk was het hardstikke leuk op het lopend te beleven, de temperatuur is heelijk en we hebben geen haast. Er waren momenten dat het claustrofobisch was, maar dan maakten we een D tour om verderop weer in te stromen.

Kwamen vanmiddag om half twaalf met de onderzeeer aan, eerst naar het hotel, want een tas met kleren voor een week is best zwaar. Kamer was al schoon, dus meteen ingecheckt. Op naar de markt, waar veel nep spul te koop is en daar houden wij van. Veel duw en trek werk, want iedereen wil je in zijn of haar winkeltje hebben. Goed gescoort, een Jimmy choo tas en ray ban zonnebrillen voor weinig.

Heerlijk geluncht, wat is de Vietnames keuken toch lekker. En toen nog even naar een echte shoppingmall, Chanel, Louis Vutton het is er allemaal, maar wij zijn goed geslaagd bij Benentton, allebei een mooie jurk voor Oud en Nieuw, want we willen wel mooi bij de Dontjes aan tafel.

Ik houd het kort vanavond, we hebben het best laat gemaakt en onze vlucht naar Hoi An vertrekt morgenochtend al om half 9.

Trust
x