Nieuws

dag 36   (23-12-2011)

 

 

Pre Kerst in het weeshuis, wat een chaos. Eerst bij de 3 en 4 jarige kindjes, de kerstman liet nogal op zich wachten en werd uiteindelijk een kerstmeisje zonder baard.
 
We hadden onze cadeaus bij die van de kerstvrouw gelegd en de kinderen mochten een voor een even op schoot bij Santa om hun cadeau aan te pakken. Een knuffel en een plastic speelgoedding, allemaal hetzelfde, ook wel logisch natuurlijk, je kunt niet voor allemaal persoonlijk iets uitzoeken. Nog even een groepsfoto, dat arme kerstmeisje kreeg het dikke meisje op schoot en die ging er niet meer vanaf. Dat meisje, daar schort natuurlijk iets aan, al weet ik niet precies wat. Ze is wat postuur betreft veel te groot voor dit groepje, en verstandelijk weer veel minder, als je haar daar tussen ziet rondstampen, als een olifant in een glazenkast, dan houdt je je hart vast maar er is gewoon geen betere plek.
 
Toen naar de afdeling van de 1 jarige, Santa Wendy had voor hen boekjes, ballen, badeendjes en kleding mee. Veel makkelijkere groep natuurlijk, mooie gekleurde pakketjes, openscheuren en in je mond.
 
Boven in het leslokaal waren de wat groteren, zij hadden daar met een vrijwilliger kerstmannetjes gemaakt. Voor hen ook cadeaus, kleding en chocolade van Dobla, hmmm. De kleding was super, leuke jurkjes en tops voor de meiden vooral, was even zoeken naar wat het best bij wie paste maar denk dat het prima is gelukt. Er waren 3 dezelfde bloemen tops, in verschillende maten, en laat daar nou toch net de maat van Wendy bij zitten, dus die zat als een enorm weeskind tussen de andere meiden. Foto’s zijn allemaal heel lollig, ze staan bij de rest van mijn album. Nog wat extra jojo’s, en kleurpotloden uitgedeeld want ze willen alles hebben, volgens mij kunnen ze door je tas heen kijken. Maar je ziet er bijna nooit meer iets van terug. Celine heeft ze toen allemaal haarspelden en elastiekjes gegeven, ik heb ze nog nooit met haarspeldjes gezien.
 
Wendy ging lekker naar het strand, ik wilde vanmiddag nog even terug naar het weeshuis, want ik ben er een hele week niet. Even een weekje weg, heerlijk, ben er aan toe, ze zijn schattig maar vreten energie. Er liggen na de vakantie nog wel een aantal taken voor mij, ik moet allereerst de verzorgsters van de kleintjes hun tanden laten poetsen met tandpasta. Ze zeggen dat ze poetsen, nog nooit gezien, maar niet met tandpasta, en geen fluoride geen volledige aanmaak van tanden. Ook vallen ze natuurlijk de hele dag in bed in slaap met een fles melk, dat helpt ook niet mee. De wat ouderen zullen het uiteindelijk zelf moeten doen, maar dat moet de staf ze leren. Verder wil ik ze bijbrengen dat de douche heel handig is om de kinderen af te spoelen, nu gebeurt dat met een plastic steelpannetje die ze volscheppen vanuit een emmer, en daar hangt dan wel de douchekop in om de emmer te vullen???? Ik hoop dat het gaat lukken voor half februari, gelukkig heeft Desi voor mij de taalgids ‘wat en hoe in het Vietnamees’ meegegeven.
 
Morgen naar Saigon, leuk!
 
Trust
x