Nieuws

dag 29   (16-12-2011)

 

Vandaag waren alle kleine kinderen ziek, koorts en hoesten. Er werd weinig gespeeld, allemaal hangerig en huilerig. Wilden eigenlijk alleen maar bij je zitten, en het is al zo warm. Dus ik bedacht mij dat een bad misschien wel lekker voor ze zou zijn om een beetje af te koelen, we hebben tenslotte hele mooie douches gehad van Dobla.
 
Nu is hier in bad doen, net zoiets als de afwas, inzepen en afspoelen, omdat de verpleegsters praktisch zijn en niet meer tijd hebben. Vragen heeft geen zin, dus besloot maar gewoon tot actie over te gaan. Een van de tweeling was het meest lamlendig, dus kleertjes uit en lekker in de tobbe. Hij zat er nog geen minuut in of er kwam al een verpleegster om te zepen en te spoelen. Ik duwde haar rustig weg, met de boodschap, laat mij maar even. Een minuut later was ze weer terug, gaf shampoo aan en zeep, en liet zien hoe ik het moest doen. Duwde haar weer rustig weg, laat mij maar even ‘play with baby’.

Toen stond ineens de directrice in de deuropening, waarschijnlijk had de verpleegster geklaagd dat ze zo haar werk niet kon doen. Gelukkig spreekt zij goed engels, dus ik kon haar uitleggen dat ik de kinderen voor hun in bad wilde doen, gewoon lekker spelen in bad. Niet dat zij het niet goed doen, maar ik heb er alle meer tijd voor. Want ik denk, dat zij denken, dat ik denk dat zij hun werk niet goed doen pfffffff heel vermoeiend.
 
Daarna was alle achterdocht van de baan, want ik was nog niet klaar met de een of de ander werd mij alweer aangereikt. Uiteindelijk heb ik er 5 uitgebreid gebadderd, toen was ik er klaar mee, morgen weer een dag.
 
’s Middag’s nog even met wat jongens en meiden zitten kleuren, mandala’s had ik voor ze uitgeprint, zij hadden wasco krijtjes, vinden ze een leuke bezigheid.
 
Dat was het eigenlijk wel zón beetje voor vandaag. Lekker uit eten geweest met Juriaan, Italiaans, leuk joch, werkt bij Dobla, goed gezelschap. Hij is hier al bijna een jaar, dus kan mij heel goed weg wijs maken. Als hij vroege dienst heeft, dus van 6 tot 14 uur, en zijn meisje moet werken, is hij ook alleen met eten, en dan bellen we elkaar.
 
En nu zit ik weer op mijn woon/slaapkamer, beetje schrijven, tv kijken. Ga zo naar bed, misschien nog even lezen, meestal lukt dat niet, te weinig licht of te moe, wie zal het zeggen.
 
Trust
x