Nieuws

dag 27   (14-12-2011)

 Ik heb eindelijk weer het ritme van slapen te pakken. Vannacht geen pil genomen en werd pas om 8 uur wakker, heerlijk, moest wel enorm haasten want Jan en Chi pikten mij om 8.10 uur op!! Chi is heel streng op de hygiëne voor Dopla, nou die was vanmorgen ver te zoeken want ik had geen tijd om te douchen, mocht bijna de fabriek niet in. Ik hou van Chi, zondag bij die bruiloft werd er voor iedereen opgeschept en dan haalt Chi de graten van de vis uit mijn bordje en de vieze vette vellen van de kip, zoet hè!
 
Kookles nr 3, roergebakken beef met groene groenten, deze groene groentes zijn niet te koop in Nederland, dus daar moet ik even een gepaste vervanging voor vinden, rijst en soep. Kan het niet echt soep noemen, volgens mij eten zij het in plaats van saus, anders is de rijst zo droog. Was niet ingewikkeld maar wel erg lekker en het is een leuke afwisseling in de week.

Bij Dobla nog even op het web, ticket geboekt voor Hongkong! Leuk hè, de vrijwilligers waar ik mee samen werk wonen in HK, die ga ik daar opzoeken en er komen een paar hele leuke Nederlandse mannen die ik graag wil zien, om privacy redenen noem ik geen namen.
 
Na het werk hebben we de fiets van Chi bij haar thuis opgehaald, een echte Nederlandse dames fiets. Zij gebruikt hem niet, dus kan ik hem lenen, de frames van de fietsen hier zijn zo laag dat oma krijgt last van haar heupen. Versnellingen, kennen ze hier ook niet, en een flinke bel dus ik ben er heel blij mee.
 
Op de terug weg, toch nog maar even langs het weeshuis, was inmiddels al vijf uur. Daar zaten mijn collega vrijwilligers op het stoepje bij het aftandse barretje. Sorry kids, I call it a day! Morgen weer een dag, we gaan morgenochtend om 9 uur met een heel stel kinderen naar de kabelbaan in Vung Tau, daar heb je een super uitzicht over het land en de baai, voor mij ook nieuw dus heb me aangemeld als vrijwilliger ha ha.
 
Lekker met elkaar uit eten geweest, geweldige zaak aan zee, eigenlijk is het meer een vreetschuur waar het eten super goed is, volgens mij hebben ze 3 keukens. Ik wou dat ik de heerlijke smaken voor jullie op papier kon zetten, zo lekker is de Vietnamese keuken.
 
Ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel volgers ik heb??
 
Trust
x