Nieuws

dag 24   (11-12-2011)

Wat een gekke dag, echt zondag zullen we maar zeggen, geen plannen en uiteindelijk van alles gedaan. Het weer moet ik eerlijk zeggen, wordt steeds lekkerder, niet te heet en zelfs de avonden koelen iets af. Chi vertelde mij ook dat de beste tijd om Vietnam te bezoeken vanaf december tot april is, daarna wordt het heel heet.

Dagje vrij genomen, alhoewel ben heel even bij de baby's geweest, was in de buurt. Vanmorgen lekker fruitshake gehaald op weer een nieuw ontdekt plekje, boek mee dus als een duitser een uur op 1 shake een stoel bezet gehouden. Nou ik snap niet waar ze van bestaan maar het is overal heel rustig, dus dan ben ik weer een aangename opvulling.

Het weeshuis bestaat uit 3 centra, die waar ik actief ben, een tweede waar de oudere kinderen naartoe gaan en een derde waar men gezinnen sponsort. Daar zijn we vandaag met de vrijwilligers geweest. Het is eigenlijk een school, de kinderen wonen thuis maar zijn zo arm dat er geen geld voor scholing is en waarschijnlijk voor wel meer dingen niet. Vandaag kwamen er een aantal naar het centrum om hun geld van hun sponsoren in ontvangst te nemen. Het meeste geld komt uit Frankrijk, zag ook een bord van Terre des homes. De kinderen hadden een geschreven briefje mee, in het Vietnamees, en een tekening of mooie kaart met foto. Je vraagt je af of het geld gebruikt wordt waar het voor bedoelt is, de klassen zitten vaak ook maar half vol heb ik me laten vertellen.

Even gefietst, boodschap gedaan, en toen snel onder de douche want ik was uitgenodigd voor een bruiloft, tenminste Jan en Chi, ik hang overal gewoon lekker aan. Chi zei, Sjolanda, you can not go on slippers!! Heb voor de gelegenheid dus mijn sleehakken uit de koffer gehaald.

(Bij de boodschappen moest ik 140,500 dong betalen, dus ik krijg papiergeld terug van 200,000 en een chocolaatje?? aardig dacht ik maar dit was ipv een muntje van 500!! ha ha was geen grap.

Aanvang bruiloft 18.00 uur, in een heel groot hotel, 800 genodigden, einde bruiloft 19.45 uur??
In nog geen 2 uur geef je het bruidspaar en familie een hand, envelop in een gleuf, wordt aan tafels van 10 personen gezet, drank keuze bier of sinas, het bruidspaar komt op het podium met vuurwerk en confettie, schenkt champagne in, snijdt de taart die verder onaangeroerd blijft, salade, soep, vis, kip en rijst, bruidspaar loopt alle tafels even langs voor een toost, pomelo toe (fruit) en de zaal liep leeg. Nu was de muziek wel verschrikkelijk  echt kattengejank, maar dit was toch echt een traditionele bruiloft.

oeps alweer half 12, ga snel onder het laken.