Nieuws

dag 23   (10-12-2011)

 

Gister was een druilerige dag, 's nachts heel veel regen en overdag heeft het de hele dag gemiezerd. Maar vandaag scheen de zon weer volop. Rustig mijn dag begonnen, had vanacht een slaappil genomen want ik heb sinds ik hier ben geen volle nacht geslapen, dus dat brak mij een beetje op. Eerst een heerlijk broodje gehaald bij het middelste stalletje, lekker in mijn appartement opgepeuzeld en toen naar de kinderen. Ik vind ze steeds leuker worden, dat wordt straks nog een probleem, nu gewoon maar doen of ik gek ben en ervan genieten.

Had een grote legpuzzel en domino meegenomen uit Nederland, en alsof ze het ruiken, ze wilden allemaal in de tas gluren om te wat je bij je hebt en dan de vinger omhoog. Moest een keuze maken, 1 op 1 is eigenlijk het leukst, maar een spelletje kan ook prima met z'n tweetjes. Ik nam 2 broertjes mee, 6 en 7 jaar oud, moeder overleden aan hiv, zij zijn helaas ook allebei besmet. Lieve leuke blije ventjes. De oudste was heel ziek toen hij naar het weeshuis kwam waardoor hij ook een stuk kleiner is dan zijn broertje.

Boven hebben ze een heerlijk vrolijk kamertje, waar jammer genoeg weing mensen gebruik van maken, dus daar ben ik met de ventjes naartoe gegaan. Lekker puzzelen op de grond en een spelletje domino, goed voor hun inzicht, af en toe een woordje engels tussen door en verder veel geluiden, vooral van mijn kant. Na een uurtje was de beurt aan 2 anderen, in ons brabbel taaltje is dat prima gelukt, want zij gingen en er kwamen 2 meiden voor in de plaats.
De meiden waren sneller uitgekeken op de spelletjes en wilden schrijven en tekenen, had gelukkig een schrift met potloden meegenomen. Heb vandaag mandala's voor ze uitgeprint, daar zijn mijn nichtjes gek van, dus zal ik ze er hier ook wel blij meemaken. Voor vertrek nog even een paar baby's en mijn favouriet geknuffeld en toen naar huis want om half 2 moest ik met de bus mee naar Dobla, kookles.

De pot schafte, chicken in lemongrass met roerbak spinazie met knoflook ( heel veel knoflook) en natuurlijk rijst. Was leuk en lekker, de koks vinden het prima dat ik erbij ben en proberen het zo goed mogelijk uit te leggen in hun beste engels. Na het werk met Jan en Chi gegeten, en toen lekker lopend naar huis. Merk dat ik begin te genieten, op mijn dooie gemakje naar huis, weet prima de weg, geniet van de temperatuur de drukte en het getoeter. Dat was een paar weken geleden heel anders kan ik mij nog herinneren.

bedtijd, trust